ERC fitxa pel 26-M la cap d’Òmnium Gràcia i el líder de Sabor de Gràcia

Política

Gràcia no s’ha escapat de la febrada pels protagonistes de renom que han tingut els partits a l’hora de confeccionar les llistes de les eleccions municipals del 26 de maig i ERC ha anunciat a aquest setmanari dos noms que destaquen en l’imaginari local: el de la presidenta d’Òmnium Gràcia, Helena Vicente, i sobretot el del líder del grup Sabor de Gràcia i carismàtic rumbero del col·lectiu gitano local, Sicus Carbonell. Ni Vicente ni Carbonell, en tot cas, no seran regidors municipals, perquè han quedat ubicats en els números 21 i 30, respectivament, de la llista que encapçala Ernest Maragall.

Els republicans graciencs, més enllà dels fitxatges coneguts, han acabat d’enllestir la llista ubicant en el número 15 l’actual portaveu i vicepresidenta del districte, Alba Metge, però sobretot situant en el número 8 -molt probable lloc de sortida- el dirigent de les JERC Max Zañartu, el qual en els últims dies ja ha participat en àmbits de debat local com la taula de Vallcarca. L’altra consellera de districte, a més de Metge, Núria Pi, anirà de suplent.

Junts x Cat també han definit aquesta setmana la seva llista amb una sorpresa positiva per al PDeCAT de Gràcia, ja que la candidata que va guanyar les primàries, la portaveu del grup municipal al districte, Berta Clemente, ha estat emplaçada en el número 11 de la llista que encapçala Joaquim Forn i Elsa Artadi. L’expresident de CDC Gràcia, Carles Agustí, ha desestimat finalment anar a llistes en un lloc de difícil sortida, més enllà del número 10.

En aquest escenari, molt més favorable als dirigents locals que en anteriors ocasions, ja es comença a albirar que qui té més opcions de ser elegit regidor de districte és, d’una banda, l’actual regidor de Gràcia, Eloi Badia, número 9 a la llista d’Ada Colau però que ascendirà al 8 si Jaume Asens surt elegit al Congrés de Diputats, i de l’altra, si les enquestes no s’equivoquen, el republicà Zañartu.

El PSC, per la seva banda, també tindrà una quota local important però sui generis en la llista de Jaume Collboni. Els dirigents locals no van a la llista però sí que són dirigents destacades a l’agrupació la número 2, Laia Bonet, i la número 8, Rosa Alarcon, actual cap de gabinet de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, i durant molts anys secretària de l’agrupació local.

Badia fa precampanya amb els residus. El regidor de Gràcia es va posar dimecres el barret de vicepresident de Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana per explicar a la Violeta el programa de residus 2019-2025 amb el canvi del tipus de recollida al sistema porta a porta com a estrella. A Gràcia en el pròxim mandat està prevista una prova pilot al barri del Coll.