L’Encant de Gràcia i Pepita Pardell, premis principals Vila de Gràcia 2018

Societat

Anualment puntuals, pels volts de l’abril insurreccional que recorda des de la Gràcia independent fins a episodis històrics com La Revolta de les Quintes, els Premis Vila de Gràcia 2018 ja tenen decisió del jurat i nou guanyadors, entre els quals enguany destaquen en els premis d’honor a títol individual i col·lectiu la pionera dels dibuixos animats Pepita Pardell i la botiga solidària L’Encant de Gràcia. Es dóna el cas que Pardell, que ara té al centre cívic El Coll -La Bruguera una mostra d’homenatge, va rebre aquest estiu la Creu de Sant Jordi i que L’Encant la va rebre fa dos anys.

A banda d’aquests reconeixements, la gal·la dels Premis Vila de Gràcia, que se celebrarà el dimecres 24 d’abril a la Sedeta, també distingirà la feinada de la gent de Quirhort, en defensa del medi ambient en els terrenys pendents de construcció de l’illa d’equipaments de l’antiga Quirón, o els casals infantils d’Experimentem amb l’Art com a millor iniciativa pedagògica.

El premi als millors valors cívics anirà a Teixint Connexions per tasques solidàries com la Marató i el premi al millor establiment recaurà en la pastisseria Ideal, nascuda ara fa 100 anys. Gràcia Llibertat rebrà el premi a la millor iniciativa en defensa de les llibertats nacionals, Dones de Pes s’endurà el premi a la millor recerca i l’espai de Ràdio Gràcia Tot Comerç, amb l’incombustible Jordi Flotats, rebrà el premi a la millor acció comunicativa.