Els Premis Vila de Gràcia deriven en un homenatge a Pepita Pardell

Societat

El Centre Cívic La Sedeta va acollir dimecres al vespre la 24a edició dels premis Vila de Gràcia, “un dels moments més emocionants i especials de l’any”, en paraules del regidor del Districte, Eloi Badia. L’acte va començar amb uns minuts de retard, com acostuma a ser habitual en aquests esdeveniments, però finalment, la periodista Virtu Morón va començar la presentació de la cerimònia.

Una edició inclosa en la celebració de la Revolta de les Quintes, i que va servir per rendir homenatge a Pepita Pardell, pionera dels dibuixos d’animació. La dibuixant no va poder recollir el premi, perquè s’està recuperant d’una desafortunada caiguda, però en nom seu ho va fer la seva neboda, Marta, que va reconèixer que “la Pepita s’està recuperant però està bé, i està molt contenta i emocionada de rebre aquest reconeixement en vida. Vol donar les gràcies a tothom”, va explicar la Marta en boca de la seva tieta.

L’acte va tenir un moment de confusió donat que el Premi a les Llibertats Nacionals havia estat atorgat en primera instància a la plataforma Gràcia Llibertat, i aquests van agrair el reconeixement, però van renunciar al premi, i el jurat va decidir entregar-lo finalment als veïns i veïnes que s’han autoorganitzat per fer les trobades els dilluns a la plaça de la Vila per reivindicar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Van recollir el premi: Joaquim Elies, en representació dels veïns, Ester Piner, en representació dels músics, i Núria Picanyol, mare de Jordi Sánchez. “Continuarem lluitant per les llibertats, fins a veure els presos polítics i exiliats lliures i a casa”, van reconèixer.

Una data comuna durant l’acte va ser el 4 de maig, dia que l’entitat Experimentem amb l’Art, premi a la millor iniciativa pedagògica ofereix una jornada de portes obertes. El mateix dia, la pastisseria Ideal, premi al millor establiment comercial organitza un pica-pica de celebració del centenari de l’establiment, a partir de les 12 hores. I també el dia 4, Teixint Connexions, premi a la millor acció en defensa dels valors cívics, participa en una batucada inclusiva amb el grup Reperkutim.

La resta de premiats van ser: el programa Tot Comerç de Ràdio Gràcia, i el seu director i presentador, Jordi Flotats, el projecte Quirhort, el projecte Dones de pes, i la botiga L’Encant de Gràcia que finança projectes educatius de la Fundació ACIS. L’acte va acabar amb el ball de l’Àliga de Gràcia al pati interior del Centre Cívic, i amb la tradicional fotografia de família.