Els Lluïsos celebren la festa del bàsquet adaptat

Esports

La pista de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia, a la plaça del Nord, serà el dissabte des de 3/4 de 9 del matí i fins les 2 del migdia, la seu del 7è Torneig Stiga de Bàsquet Adaptat, organitzat entre l’entitat, la secció de bàsquet i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (AcidH). Aquest esdeveniment, que ja s’ha convertit en un referent en el bàsquet adaptat tindrà de nou un padrí de luxe, que en aquesta edició serà el periodista del Diari ARA, Àlex Gozalbo, un dels periodistes de bàsquet amb més prestigi de Catalunya i entrenador de la Federació Catalana.

En el torneig hi participaran quatre equips masculins (Encert Gràcia, Club Bàsquet Vila Montornès, Fedamar Joventut i Lluïsos de Gràcia - Acidh), i dos de femenins (Teb A i Lluïsos de Gràcia – Acidh). A primera hora es farà el sorteig dels encreuaments, i començarà la disputa dels partits, i quan tots hagin acabat, es faran els parlaments i la presentació institucional per part dels representants de les entitats i del padrí de l’esdeveniment, Àlex Gozalbo.

Els sèniors segueixen en bona forma
El sènior A masculí, entrenat pel Carles Rofes, va superar el Vedruna Gràcia en el derbi gracienc (50-79) i amb aquesta victòria ha aconseguit la classificació matemàtica per a disputar la fase final que té com a finalitat classificar-se per a la final a quatre de la categoria i aconseguir l’ascens a la Lliga EBA. En les dues jornades restants de lliga, els blaus acabaran de definir la seva classificació final, i el partit d’aquest cap de setmana es preveu decisiu, ja que els graciencs reben al pavelló Josep Comellas el Lliçà d’Amunt (diumenge a 3/4 de 6), l’equip que ocupa momentàniament el liderat de la lliga, però amb el mateix balanç que els blaus.

A Primera Catalana, el sènior femení ha segellat la permanència matemàtica a la categoria a tres jornades pel final després de la victòria contra el Sant Gervasi per 68 a 42, en un partit que va servir perquè debutessin dues jugadores del cadet blau a les files gracienques. •