L’Independent amplia la implantació social amb el full de ruta ‘Obrint camins’

L’Associació Cultural L’Independent de Gràcia, entitat que dóna cobertura i implantació social al setmanari, ha engegat aquest dimecres una fase de rellançament amb el nou full de ruta Obrint Camins 2019-2020 amb el qual s’ha presentat la renovació parcial de la junta, que a partir d’ara estarà encapçalada en la presidència per Emeteri Frago i en la vicepresidència per Isabel Ribas. També s’hi incorporen Josefina Altés i Maria Vivancos com a coordinadora del nou grup dinamitzador, en el qual ja hi treballen mitja dotzena més d’activistes locals com el fins ara president, Jordi Fortuny, Frederic Callís, Joanna Chichelnitzky, Jordi Boldú, Gabriel Cassiello, a més del nou president i del director de L’Independent, Albert Balanzà.

En la seva intervenció, el nou president va detallar com a reptes de l’Associació Cultural i del setmanari la determinació de “visualitzar-nos i posicionar-nos com a organització oberta i sensible als debats graciencs” i alhora “facilitar l’empoderament i la participació directa de la ciutadania i el teixit social”. Frago també va defensar que el mitjà ha de fer un pas endavant per esdevenir, com ja ho és en el paper, “un referent digital dels setmanaris gratuïts a BCN” i a nivell professional va apostar per ampliar la difusió del seminari i incrementar ingressos, a més de reforçar la redacció com a pedrera de pràctiques per al periodisme de proximitat. Entre les primeres propostes concretes hi ha l’organització de trobades trimestrals temàtiques, un canal dels socis al web, una agenda social per participar com a element de primer ordre en la vida social gracienca, la creació d’un segell d’entitat col·laboradora, l’increment de números especials del setmanari i un pla de digitalització.

A l’assemblea la junta sortint també va presentar la memòria d’activitats, que aquest 2018 ha inclòs col·laboracions amb el Teatreneu, el BCN Film Fest, els cines Texas, el Centre, el Centre Artesà, els Castellers de la Vila de Gràcia, la Fundació Festa Major, l’AFANOC, l’Any Fabra, el CE Europa, la fundació Barr Al Aman (Tunis), la Fundació Nexe, l’ACIDH, Fanalets de Reis, Virra de Gràcia i el Consorci de Normalització Lingüística.