La Vella reivindica la tradició amb el Ball parlat

Societat

La Colla de Diables de la Vella de Gràcia estrenarà aquest dissabte per la seva onzena diada el Ball parlat, una popular representació teatralitzada de la lluita entre les forces del bé i del mal, seguint la seva línia de treball com a colla tradicional. “Fa temps que apostem per un tipus de colla concret, amb més protagonisme del foc i de la tradició”, explica Isaac Rubio, president de la colla gracienca. També incorporen enguany la carretillada, que aportarà més espectacularitat a l’actuació de la colla, segons el seu portaveu. “És un pas més que fem en la línia de les colles més tradicionals; farem una petita representació perquè fem teatre de carrer i som diables més que actors però fa mesos que hi treballem i creiem que pot quedar molt bé”, afirma Rubio. que tot plegat i que creiem i que reivindica com a colla tradicional. La festa popular arrencarà a les 19.30 h amb la tabalada a la plaça de la Vila que que recorrerà els carrers més cèntrics fins a la plaça de la Virreina. Seguidament es farà l’inici del correfoc, que farà el recorregut invers: de la plaça de la Virreina fins a la plaça de la Vila, l’espai que acollirà el Ball parlat i el lluïment final. “Són deu minuts cremant sense parar però vols fer-ho bé, amb un color predominant, perquè sigui tot un espectacle”, apunta el president de la colla.

Després de la celebració de la diada de la colla de dissabte, com fan cada any, posaran les energies en la següent cita clau de la cultura popular a Gràcia, la Festa Major.