Ulabox prova a Gràcia reduir les bosses de plàstic

Societat

Es defineixen com l’antisúper. Amb missatges clars i amb l’objectiu d’oferir l’experiència digital d’anar al mercat, Ulabox (www.ulabox.com) emprèn noves passes cap a un e-commerce més sostenible. Des del passat mes de març, l’empresa barcelonina fundada fa vuit anys, va posar en marxa una prova pilot amb l’objectiu de reduir les bosses de plàstic, i ho va fer a Gràcia, l’àrea on més producte fresc es compra a través d’Internet d’entre tots els barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona on opera Ulabox.

Així, la iniciativa pretén implementar un nou sistema de reutilització de bosses, que es retornen al repartidor a cada entrega de la compra, amb l’objectiu de minimitzar l’ús del plàstic. L’ús de l’EcoBag pot estalviar fins a 12 bosses de plàstic per cada compra. Segons els responsables de l’empresa, en aquestes setmanes de prova la puntuació dels usuaris és “excel·lent”. “La gent s’acostuma fàcilment a tornar la bossa i a més són conscient que és una forma de reduir residus de plàstic”, assegura Ricardo Ribes, director de logística d’Ulabox.

L’empresa insisteix en el seu objectiu de “liderar” el canvi cap a un comerç electrònic més sostenible i per això prioritzen proveïdors que opten per “un packaging més eco”, com explica Marta Hernández, membre de l’equip d’Ulabox que ha impulsat l’EcoBag. “Tot forma part d’uns mateixos objectius que compartim amb les persones que ens traslladen aquestes inquietuds, i per això busquem proveïdors de proximitat que compleixin uns requisits més sostenibles”, afegeix Hernández. Les compres es preparen al hub logístic que l’empresa té a Mercabarna amb un model creat a partir d’un software propi: Ulabox no té estoc de producte fresc, sinó que arriba directament dels proveïdors de proximitat i es manté refrigerat el mínim possible fins que es consolida la compra amb el producte sec (bàsics de la llar, cura personal i bellesa, nadó i infantil, parafarmàcia i mascotes) i arriba tot junt en una sola entrega a casa del client. “D’aquesta manera podem dir que els paradistes estan oberts 24 hores tots els dies de la setmana”, n’asseguren els responsables.