L’ascens del CN Catalunya a la Lliga Premaat passa per guanyar a Madrid

Esports

És difícil, però no impossible. El partit d’aquest dissabte a les cinc de la tarda decidirà si el primer equip femení del CN Catalunya aconsegueix l’ascens a la màxima categoria del waterpolo estatal, o bé segueix un any més a la Primera Divisió.

En el partit d’anada, les gracienques van caure per un gol de diferència en un partit on les madrilenyes van començar agafant la iniciativa amb un parcial de 0 a 2. L’equip de Gabor Egedi no va deixar que les visitants s’escapessin, i malgrat que no van aconseguir mai la iniciativa al marcador, el partit va arribar al descans amb un igualat 3 a 4. A la represa, el ‘Cata’ va arribar a igualar el marcador a quatre, però just després va arribar el millor moment de l’equip que entrena Bea Espinosa, i van aconseguir la màxima renda per les visitants amb un marcador parcial de 4 a 7. L’últim quart va ser el de l’esperança, un parcial de 3 a 1 va deixar el 7 a 8 final i l’eliminatòria oberta pel partit de tornada.

Les golejadores del partit per part del CN Catalunya van ser Cecilia Nelly (2), Laia Rion, Mackenzie Rae, Hana Vilanova, Lorena Sánchez i Judit Figueroa. L’ascens a la Lliga Premaat suposaria el retorn a la màxima categoria estatal 16 anys després, quan el club va decidir dissoldre la secció i més tard va ser refundada a la Segona Divisió.

Des que Gabor Egedi va agafar les regnes de l’equip, les gracienques van aconseguir l’ascens a la Primera Divisió fa dues temporades, i l’any passat, en el primer any competint a la segona màxima categoria del waterpolo estatal, el ‘Cata’ va quedar classificat en tercera posició i es va quedar a les portes de disputar la promoció d’ascens.