La fira d’artesans del Park Güell desencalla el desacord amb el Districte i arrencarà l’1 de juny

La fira d’artesans Art Güell, que des de fa 12 anys desplegava la seva activitat entre abril i octubre a l’entrada del recinte per la carretera del Carmel i que enguany havia posat el crit al cel per una negociació inacabada amb el Districte, ha desencallat el desacord i ja té data d’arrencada: dissabte 1 de juny. Els nous tràmits dels firaires i la negociació interna han estat clau a l’hora d’activar la fira només amb dos mesos de retard respecte de les dates habituals.

Un mes després que es destapés l’absència dels firaires al Park Güell a través de la inquietud veïnal en les xarxes socials i aquest setmanari expliqués l’afectació afegida d’un pla de reurbanització (vegeu L’Independent núm. 753), fonts municipals han explicat que ja hi ha acord perquè l’activitat es posi en marxa el cap de setmana que ve en els horaris habituals, des de les 10 del matí fins a les sis de la tarda, amb descans els dimarts.

Els dubtes més grans, tant per la banda del Districte com per la banda dels firaires, se centraven en la ubicació de l’activitat, tenint en compte que la reforma en els últims mesos de la plaça de la Natura havia convertit el punt on s’ubiquen els paradistes en un espai on deixar eines i maquinària. La qüestió es complicava encara més per l’existència del projecte de reurbanització de l’espai que acabarà tard o d’hora amb un canvi de lloc de la fira. Així ho sostenien fonts del districte ara fa un mes, i alhora admetien que encara no hi havia ni projecte de reurbanització ni proposta tancada de reubicació per aquest any.

Finalment, però, el Districte ha preferit postposar l’efecte de la decisió per a més endavant i ubicarà al mateix lloc de sempre la fira d’artesans: abans d’entrar per la porta de la carretera del Carmel a mà esquerra, sota els arbres i a tocar del quiosc, aprofitant els principals fluxos de visitants.

La fira, en tot cas, obrirà les parades el dissabte que ve 1 de juny amb una previsió d’activitat d’uns 130 dies fins al mes d’octubre, quan es calcula que comença a remetre la temporada alta de visitants que s’acosten al Park Güell.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *