Sancions a Travessera de Dalt a la càrrega i descàrrega no regulada

Societat

El carril bus de Travessera de Dalt, on fins ara els transportistes i distribuïdors encara feien la viu-viu des de l’ampliació de voreres que va suprimir aparcaments i zones de càrrega i descàrrega, s’ha regulat des de la setmana passada com a zona exclusiva de trànsit durant el dia i com a zona d’aparcament nocturn entre les 10 del vespre i les set del matí de dilluns a dissabte. Així ho indiquen els plafons electrònics informatius. Els diumenges i festius es pot aparcar les 24 hores.

La primera conseqüència de la implementació d’aquesta mesura ha estat l’operatiu de sancions als infractors que la Guàrdia Urbana ja ha començat a desplegar aquesta setmana i que ha comportat la queixa que alguns comerciants han difós per les xarxes socials. “Ens han dit que ja no es pot descarregar perquè això és un carril bus; els botiguers estem molt preocupats per raons òbvies de logística, ja que hi ha poquíssimes places alternatives”, ha apuntat el propietari d’una floristeria.

La reforma de la Travessera de Dalt, acabades el juny de 2017, va comportar l’ampliació de voreres en detriment de les places d’aparcament i de la zona de càrrega i descàrrega, a més de la supressió d’una parada d’autobús. Ara, prop de dos anys després, la Guàrdia Urbana sosté que ha arribat el moment d’agilitzar el trànsit i evitar que les maniobres d’aparcament dificultin la fluïdesa.