BCN En Comú i ERC seran forces centrals del ple a Gràcia amb 10 dels 17 seients

Per primera vegada des de la recuperació dels ajuntaments democràtics, ni el PSC ni CiU (o els seus successors) tindran la centralitat de la representació en el ple de Gràcia, on BCN En Comú i Esquerra ostentaran cinc consellers cadascun, deu dels 17 seients. Els 'comuns', que repeteixen resultats en aquest sentit (ara fa quatre anys van quedar segons i ara s'han imposat per 40 vots), ja tenien cinc consellers i els republicans passen de dos a cinc.

Pel que fa a la resta de forces, el grup municipal del PDeCAT, ara en tercer lloc, passarà de cinc a tres seients, i tant el PSC com Valls-C's duplicaran la seva representació d'un a dos consellers. Tant la CUP (fins ara amb dos) com el PP (amb un) no estaran al consell local.