ERC guanya a quatre dels cinc barris de Gràcia però la Vila decanta el global cap a BCN En Comú

Els resultats de les eleccions municipals de diumenge van determinar una victòria ajustada de BCN En Comú al conjunt del districte de Gràcia per només 40 vots de diferència, quan a la ciutat el global va posar per davant Esquerra Republicana. Però una anàlisi més exhaustiva dels sufragis barri a barri aclareix que a Gràcia quatre dels cinc barris van caure del cantó republicà i que només el resultat del nucli històric a favor dels comuns va acabar d'inclinar la balança local. A Vallcarca, la Salut, el Coll i Camp d'en Grassot, Esquerra es va imposar sempre ajustadament, sobretot al Coll (840 vs 816) amb la excepció del seu feu tradicional de Grassot (4.786 vs 4.345) i BCN En Comú va véncer clarament a la Vila (6.772 vs 5.777). Pel que fa a la resta de partits, Junts va ser tercera força a Salut, Vila i Grassot i el PSC a Vallcarca i Coll. Al Coll Valls va quedar en quart lloc per sobre de Junts.