J. Gorriz, vencedor d’un mòbing: “Van afluixar quan van veure els sindicats”

Societat

Com s’explica que a la BCN del 2019 un cas clar de mòbing acabi amb triomf veïnal?
Els nous propietaris de Baró de la Barre 38, on visc, només van canviar d’actitud quan em van veure organitzat amb el Sindicat de Lloger i del Sindicat d’Habitatge de Vallcarca.

Què havia passat abans?
Van comprar el bloc i volien expulsar tots els veïns. A alguns els van pagar 1.500 i 2.000 euros. Em vaig quedar sol. L’hivern va ser un infern, amb talls de subministraments continus. Jo treballo a casa, a més.

Amb els sindicats van afluixar.
Sí. Van arreglar zones comunes quan ja teníem una denúncia per assetjament oberta a l’Ajuntament, però l’inspector va venir quan ja tot estava arreglat.

Com es va reconduir la situació?
M’oferien rebaixar el lloguer al 50% si acceptava rebre visites de possibles compradors del pis. M’hi vaig negar. També m’oferien un contracte de tres anys a 800 euros. Jo, que en pagava 705, no entenia l’apujada. Volia una compensació.

Al final fins i tot rebaixa.
Van acceptar la compensació i la nova llei concreta que els contractes d’una empresa propietària han de tenir un mínim de set anys. I van rebaixar a 675 euros.

Del tot tranquil?
Bé. El nou contracte entra en vigor l’1 de juliol i especifica que he de deixar entrar a veure possibles compradors si avisen amb quatre dies d’antelació. Ja els he dit que abans de l’1 de juliol, res.