L’Error Fest de plaça Rovira suma enguany més bandes i recupera els dos dies

Cultura

A pocs dies per tancar les activitats familiars i les actuacions de dia, l’Error Fest ja té a punt el cartell del festival de música que, juntament amb el Blackcelona, és una de les apostes fortes de plaça Rovira per Festa Major. Nascut el 2016 de la mà de l’estudi de disseny gracienc Error! Design -amb Ferran Palau, Bullit i Niña Coyote eta Chico Tornado com a protagonistes de la primera edició-, el festival ha anat creixent amb una proposta alternativa per a un públic molt divers. Després del cop que van representar els atemptats de 2017 que van obligar a suspendre bona part de la programació (es va improvisar un concert amb Böira i Gambardella “perquè no guanyi la por”, com van assegurar els impulsors) i del cartell de dia únic el 2018 per “canvis organitzatius d’última hora”, enguany el festival recupera els dos dies i presenta un cartell heterogeni pel 15 i 16 d’agost.

La banda de l’Empordà Bad Mongos posarà la nota més rockera del festival, juntament amb Violets. Acaben d’estrenar Mongo Machine, editat per BCore Disc i amb un disseny d’Error! Qui també acaba de treure nou disc, el segon, és la banda de jazz rock Gambardella, Sant Andreu, que podran presentar al festival de Rovira. “Ens van ajudar a aixecar els ànims l’agost de 2017 i ara que tot just estrenen el segon disc valia la pena recuperar-los”, explica Xavi Forné, ànima del festival.

Un altre de les noms destacats del cartell és Playback Maracas, el duet format per Álex Pérez i Eloi Martínez, que després de passar per festivals com el Primavera Sound, el Sónar o el Vida, presentaran a Gràcia un “espectacle molt divertit”, assegura Forné. “Estem de festa major així que ens agrada portar grups que aportin aquest component de ball i festa”, afegeix el responsable de l’esdeveniment.

Amb motiu del seu vintè aniversari, Zeidun farà un concert-reunió on repassarà la discografia que va oferir BCore en el seu moment. Procedents de Sant Celoni, entre els seus membres hi ha músics tan reconeguts com Joan Colomo (The Unfinished Sympathy, La Célula Durmiente, MOKSHA Official), Mau (Esperit, Les Aus, The Cheese, Omega5), Càndid (Autodestruccio punkrock), Xavi (Les Cruet, Els Surfing Sirles, Matagalls…) i Albert (Matagalls).

Forces Elèctriques d’Andorra, de Mallorca a la Vila de Gràcia.
La banda mallorquina de post-rock F/E/A s’incorpora al cartell de l’Error Fest 2019 després de posar la música durant la presentació de la segona edició del festival de plaça Rovira. Venen amb nou disc sota el braç, Vértebra, editat per El Segell del Primavera Sound.