Els Girona estrenen ‘Faraway Land’ pel dia del refugiat

Cultura

Del 14 al 20 de juny els cinemes Girona han programat el passi de les vuit del vespre per a Faraway Land, un documental que va néixer després d’un viatge de Beatriz Jiménez com a voluntària a Grècia el 2016, quan més de 62.000 persones es van quedar atrapades a l’espera que Europa obrís les seves portes. En tornar a Barcelona, va convèncer Josepmaria Anglès i Danial A. Azpe per fer un documental que recollís la dramàtica situació que vivien milers de refugiats. Així va començar la història de Faraway Land, que després del periple de la postproducció i de les primeres projeccions per a entitats i escoles, es podrà veure en una sala de cinemes comercial. “Tot i la situació dramàtica que vam veure aquell maig del 2017 quan vam anar a gravar a Atenes també vam adonar-nos de les històries d’amistat i d’humanitat que hi tenien lloc, vam veure molts herois”, explica Josepmaria Anglès. Són precisament aquests herois i heroïnes els protagonistes del documental. Alguns d’ells no estaven previstos al guió que els directors van plantejar durant el procés de documentació previ. “Amb els contactes que vam fer allà van trobar històries molt potents que han acabat sent les protagonistes del film”, assegura Anglès. A més de la setmana als Girona, Faraway Land es podrà veure al CCCB dimarts 11 de juny a les 18.30 h en un acte amb Càritas amb motiu del Dia del Refugiat, que se celebra el 20 de juny. També hi haurà la taula rodona “Fer visible l’invisible”, amb la participació de dos testimonis del documental que parlaran de les seves experiències com a voluntària i persona refugiada.

“Després d’haver vist la cobertura mediàtica sobre els refugiats fer aquest documental et dona una mirada diferent i personal de la situació, a més de guanyar un munt d’amics”, clou el director.