Vallcarca i Jardinets, on més gent dorm al carrer

Societat

La Fundació Arrels ha desplegat aquesta matinada de dimecres a dijous més de 300 voluntaris per tota la ciutat en una edició més del recompte de persones que viuen al ras a la ciutat i amb dades provisionals, malgrat que les xifres totals a Barcelona indiquen 1.195 casos, a Gràcia el nombre de referència vorejarà enguany els quaranta casos. L’entitat donarà xifres oficials en els propers dies però aquesta era la dada aproximada que oferien els punts de l’aplicació per geolocalització que utilitzen els voluntaris a quarts de quatre de la matinada.

Segons aquesta eina, l’avinguda de Vallcarca i punts de la part baixa del nucli històric de la Vila de Gràcia, com Riera de Sant Miquel o els carrers adjacents al carrer Gran, són els que registren una concentració més nombrosa de persones que sobretot es posen a recer d’establiments amb entrada suficient perquè no caigui el fred de la nit. També l’entorn de la plaça Lesseps o un parell de punts de la Travessera de Dalt són zones amb persones que, per diversos motius, opten per dormir al carrer.

L’evolució de les xifres respecte d’anys anteriors es manté estable a Gràcia, sempre a l’espera de les dades definitives: l’any 2016 es van comptabilitzar 48 casos, l’any 2017 29 i l’any 2018 un total de 52.