Badia: “No s’entendria que BCN En Comú no governés Gràcia, i demanaré continuar”

Política

El regidor en funcions de Gràcia, Eloi Badia, ha fet un pas endavant en plenes negociacions del cartipàs de ciutat amb el PSC -i quan encara no s’ha abordat la part dels districtes- per reclamar Gràcia per a BCN En Comú. “No s’entendria no donar continuïtat al projecte, i que no ho féssim amb la meva figura, per avalar la feina feta”, ha explicat el regidor a l’Independent.

Badia ha respost així a la voluntat expressada pel PSC la setmana passada, a través del portaveu del grup municipal, Alberto Lacasta, que va definir com a “prioritària” l’aposta socialista per recuperar Gràcia, un districte que històricament havien governat fins a 2011, amb la interrupció de dos anys de Daniel Fabregat (CiU) als anys 80.

El regidor del BCN En Comú, que si veiés confirmada la seva reelecció podria fregar el rècord de permanència d’un edil al capdavant del districte (el socialista Xavier Valls hi va estar nou anys no consecutius), s’ha mostrat “tranquil” en la perspectiva de la negociació “si no hi ha cap carambola” en el repartiment dels districtes i el PSC acaba assumint la regidoria.

“Defensarem governar a Gràcia, un dels sis districtes on hem guanyat, un dels vuit on hem guanyat al PSC”, ha apuntat. El regidor dels comuns encara ha estat més clar i ha descartat qualsevol altra opció de regidor si a Gràcia governa BCN En Comú: “si portem nosaltres la regidoria, la demanaré jo”.

Badia també ha assegurat que la “sensibilitat” de Gràcia en els grans projectes iniciats com Vallcarca o Abaceria està més a prop del que representa BCN En Comú i ha defensat “buscar les esquerres en les votacions”, inclosa ERC i la veu no representada ara de la CUP en un plenari local on BCN En Comú i PSC sumaran 7 dels 17 consellers.

Sopar de comiat del plenari. Tal com marca la tradició i el ‘fair play’ local, representants dels grups municipals, encapçalats pel president i el regidor del districte, Gerard Ardanuy i Eloi Badia (al fons), s’han trobat aquest dimecres informalment per acomiadar el curs. Aquest sí que ha estat l’últim acte per als que no repetiran.