Dos ors i un bronze graciencs a Galícia

Esports

Les jugadores gracienques, Núria Jurjo i Ángela Cabarrocas, s’han proclamat campiones d’Espanya de bàsquet en categoria infantil defensant els colors del Femení Sant Adrià en un campionat disputat a Marín (Pontevedra). Només uns quilòmetres més lluny, a Lugo, l’entrenador gracienc, Xavi Marín, va aconseguir la medalla de bronze amb el Joventut de Badalona en el campionat masculí.

Les dues jugadores, sortides del planter del Safa Claror, van completar un campionat rodó des del primer fins a l’últim dia on no van perdre cap partit. Estudiantes, Ponce Valladolid i Horta Godella van ser els rivals a la fase de grups, León, Bosco Salesianos i Barça CBS els rivals a les eliminatòries, i a la final es van tornar a veure les cares amb l’Estudiantes de Madrid. La superioritat de l’equip de Jurjo i Cabarrocas va ser tal que van guanyar tots els partits de 25 punts de diferència o més.

L’altre gracienc amb medalla és el Xavi Marín, sortit del Bàsquet Claret, on encara exerceix de coordinador, i també forma part del cos tècnic de la Penya. L’equip badaloní va començar el campionat perdent contra el València a la fase de grups, però es va refer contra el Colegio Leonés i el Betis. A les rondes finals va superar l’Estudiantes i el Múrcia, però a les semifinals va topar contra el Madrid, que després es va proclamar campió. En el duel per la medalla de bronze, els verd-i-negres van derrotar el Barça per 68 a 60.