Canela intenta reduir la protesta veïnal elevant el límit d’edat i apujant el preu de l’entrada

Societat

La transició cap a un canvi en la composició de la propietat de la sala Canela, l’antiga KGB, combinada amb l’impacte que va tenir la setmana passada conèixer de primera mà el rebrot de la protesta veïnal en una assemblea a l’escola Pau Casals (vegeu número anterior), ha portat el negoci del carrer Alegre de Dalt ha començar a implementar des d’aquesta mateixa setmana una bateria de mesures de reorientació de públic, de promocions i de imatge externa.

La primera visualització d’aquest procés s’ha pogut comprovar ja en el tipus de flyers que corren ara per les xarxes socials, amb unes imatges més fosques, reclams femenins menys voluptuosos i eliminació de qualsevol referència a ofertes que abans incitaven al consum d’alcohol o d’entrada gratuïta per a noies, com era habitual. “Hem canviat el format de promoció per intentar no fer-lo sexista”, apunta l’encarregat de la sala a L’Independent.

El canvi de Canela també té a veure amb el tipus de públic i amb el límit d’edat, cosa que repercutirà en un perfil més adult (no es permetrà l’entrada a menors de 18 anys; ara es permetia fins a 16 anys). Amb aquest objectiu la direcció ha arriscat apujant el preu de l’entrada a deu euros els divendres i els dissabtes (fins ara en valia cinc) i no es faran distincions de sexe; tothom pagarà el mateix.

Les fonts de la sala consultades per aquest setmanari, després de les queixes veïnals que aquestes últimes setmanes han demanat al Districte prendre mesures dràstiques, fins i tot el tancament de l’espai, han apuntat que la voluntat ara és “intentar millorar” i garantir una línia oberta de comunicació amb els veïns afectats per conèixer de primera mà no només el que passa a l’entorn intrínsec de la sala sinó també en els carrers del voltant. La Guàrdia Urbana, en aquest sentit, es va comprometre la setmana passada a fer més controls en el radi de desallotjament que té la discoteca d’Alegre de Dalt.