Els clubs recuperen el torneig Vila de Gràcia de bàsquet 11 anys després

Esports

El bàsquet gracienc està d’enhorabona i és que onze anys més tard els clubs han decidit recuperar el torneig Vila de Gràcia que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de setembre. Aquest esdeveniment que en el seu dia es va deixar perdre principalment per la manca de recursos econòmics, ha renascut gràcies a la bona voluntat actual, a la unió aconseguida gràcies a la Plataforma Bàsquet Gràcia, i a l’ajuda del Districte a l’hora de fer front a les despeses. En la seva creació el mes de setembre de l’any passat (vegeu L’Independent núm. 724) ja explicàvem que la Plataforma treballava per aconseguir una millora en les infraestructures pels clubs, per construir una lliga d’escoles i per recuperar el Vila de Gràcia.
Lluïsos, Vedruna, Claret, Safa Claror, Coll, Pedagogium i La Salle han treballat plegats per recuperar el torneig que tindrà com a seu el pavelló Josep Comellas, la pista de joc dels últims anys del Pedagogium on s’han estrenat aquesta temporada els sèniors dels Lluïsos. La Salle Gràcia és l’únic que no disposa d’equips sèniors, però també col·labora en l’organització de l’esdeveniment.

La Plataforma està tancant els últims detalls del torneig, i una de les decisions que encara han de prendre serà el seu format. Des de l’organització expliquen que aquest és un punt important, ja que els equips són de categories diferents (des de la més alta, Copa Catalunya; a la més baixa, Territorial), i l’objectiu és aconseguir un format atractiu per a tots els clubs, on els equips puguin gaudir de la festa del bàsquet gracinenc i al mateix temps disputin dos o tres partits que els serveixin per a la posada a punt de la temporada oficial.

Davant d’aquesta nova edició del torneig, alguns àrbitres graciencs n’estan al cas i han demanat al comitè d’àrbitres de la Federació Catalana de Bàsquet la possibilitat d’arbitrar algun dels partits de la competició.

Ona Alarcón es concentra amb la selecció espanyola. La jugadora formada al Claret comença diumenge la concentració amb la selecció espanyola sub13 a Íscar. La gracienca, actual jugadora del Barça CBS, forma part de la Operación Talento de la FEB, formada per 32 jugadores d’arreu del territori espanyol, de les quals 6 són catalanes. La concentració acaba el dia 1 d’agost.