Una galeria d’art amb la porta sempre oberta

Cultura

És tota una declaració d’intencions i per això, Corina Vilora, l’ànima de Miluna, no es cansa de repetir: “sempre tinc la porta oberta perquè la gent entri, pregunti, opini… Així és com s’apropa l’art a les persones”. Des del passat 15 de juny Gràcia compta amb una nova galeria d’art. Al número 10 del carrer Providència s’ha instal·lat un espai cultural que té com a principal objectiu la difusió de l’art contemporani, un punt de trobada per a artistes iberoamericans i catalans obert a Gràcia i a la ciutat.

Amb una trajectòria de dues dècades com a galerista a Maracaibo, Corina decideix seguir apostant per la seva passió a la ciutat comtal, on té la seva filla, Natàlia Giménez, dissenyadora gràfica i professora de ball en una escola de la Vila. Precisament és ella qui aquesta setmana imparteix tallers per a infants, on els guia, entre colors i pinzells, perquè pintin una bossa per a l’estiu. “Les activitats pensades per a infants seran una constant a partir de setembre, quan regularitzem el calendari amb el curs, i oferirem propostes cada setmana”, assegura Corina. Els tallers i les activitats per a adults també seran una línia de treball recurrent a Miluna, així com les exposicions dedicades als diferents artistes. En aquests moments, la galeria mostra diferents treballs d’una vintena d’artistes, propostes diverses però totes emmarcades en l’art contemporani, ja siguin pintures, escultures, joies o làmpades d’ecodisseny. “A Veneçuela tenia molt clar que volia ajudar tots aquells artistes emergents que començaven a donar-se a conèixer i que necessitaven un primer suport”, assegura la galerista, “i aquí vull seguir la mateixa línia i apostar per tots aquells que busquen visibilitat i la gent no coneix”. Corina parla de Cayena Blanca/Maria Montiel i dels seus jardins surrealistes (“aquí hi haurà molt color, molt tròpic i molt carib”), o de Jan Barceló, l’artista responsable de la intervenció a la façana de la galeria (“no volia un cartell típic i els dibuixos de Jan Barceló han quedat realment bonics”).

Tot i que la galeria atura l’activitat de tallers a l’agost, seguirà amb altres propostes, com l’exposició 3i3, una mostra dels treballs de tres orfebres veneçolanes i tres catalanes. “Aprofitarem el 15 d’agost, l’inici de la Festa Major, per inaugurar aquesta exposició. Sempre he viscut la festa com a visitant, però ara la viuré més a prop i treballant”, afegeix Corina, que insisteix en la voluntat de formar part de tot el teixit cultural i artístic que hi ha a la Vila i a la ciutat. “Crec que cadascuna de les galeries tenim la nostra especialitat; i quantes més som, més benefici per a totes”. Precisament, l’elecció de Gràcia per obrir Miluna no ha estat casual. Corina valora el pols cultural i artístic que viu el districte. “Sempre acabàvem trobant-nos a Gràcia, estava força decidit, i la resposta de la gent aquests dies m’està demostrant que hem encertat”, afegeix Corina.