Miguelitos es queda la gestió de l’emblemàtic restaurant Bilbao

Societat

Ja ha passat un any i tres mesos des que l’emblemàtic restaurant Bilbao del carrer Perill va tancar portes i els seus amos de sempre, en Pere Valls i la Carme Déu, van començar a negociar un futur per a un espai que ja no estaria en mans de la família. La Carme Déu ho expressava de manera diàfana en aquestes pàgines: “no hi ha relleu a la família però volem mantenir l’esperit del restaurant, i també el nom”. El Pere es jubilava finalment als 82 anys, després de 63 anys de trajectòria ininterrompuda, seguint la linia de la seva mare i de la seva àvia als fogons, amb el suport de diversos xefs al llarg dels temps com, per exemple, Jordi Olivet en els últims 20 anys.

En aquests quinze mesos es va remoure al principi l’interior del local però no ha estat fins aquests dies de finals d’agost i setembre que es treball amb un objectiu perquè el Bilbao ja té nous amos i data de reobertura: els propietaris del restaurant Miguelitos del carrer Aribau 162 s’han quedat la gestió de l’històric espai del carrer Perill on es veien com a clients habituals la infanta Cristina o Javier Bardem i tenen previst engegar els renovats fogons aquesta tardor.

Per fer-ho, i en la línia del que va expressar Carme Déu ara fa un temps, el projecte compta amb una part de l’equip que ara mateix està en marxa a Miguelitos i que en anteriors etapes va formar part del Bilbao. “Hi vaig estar set anys i sé perfectament que al Bilbao s’hi han de tornar a fer especialitats de sempre com el tartar o la cua de bou”, explica a preguntes de L’Independent. Almenys tres persones de Miguelitos arrencaran el Bilbao en una data que encara no s’ha fet oficial però que caurà amb tota probabilitat entre octubre i novembre.

L’equip d’operaris que ara mateix treballa a l’interior del Bilbao també subscriuen aquest timing -possiblement amb més coneixement de causa- perquè el local del carrer Perill s’ha hagut de sotmetre a una forta remodelació que s’adeqüi als nous reglaments de seguretat. Quan un client de tota la vida entri al nou Bilbao, per exemple, ja no hi trobarà les vigues de fusta del sostre ni la tribuna on s’hi encabien algunes taules en la sala de l’entrada, però sí que es mamtindran els dos espais de menjar i també s’està reformant a fons tot el soterrani.

Les fonts consultades per aquest setmanari també han explicat que la gestió del BIlbao a mans de MIguelitos no suposarà una rèplica de la carta que ara mateix funciona al carrer Aribau, marcada per la cuina de mercat amb la tortilla rota com a plat estrella, però que hi haurà coincidències que lliguen les dues tradicions, tenint en compte que els dos negocis són o han estat referents amb plats similars com els tartars o la cua de bou. D’aquí ha vingut possiblement l’acord que la famíia Valls-Déu ha tancat perquè Miguelitos sigui el designat per mantenir l’esperit del mític restaurant.