Vedruna trasllada pedra a pedra i salva la històrica façana del centre

Societat

L’enretirada de la façana històrica de l’escola Vedruna, un vestigi del 1862 en ple carrer Gran la pèrdua del qual havia generat certa inquietud, és un fet des d’abans d’aquest estiu en línia del gran projecte de reforma del centre. Però aquest juliol la numeració de les pedres de la façana va obrir alguns interrogants esperançadors -des del punt de vista historicista- sobre el futur definitiu d’uns treballs que representaran un salt modernitzador en les instal·lacions i que urbanísticament suposaran per a Gràcia guanyar la primera illa de cases enretirada, segons les indicacions del vell Pla General Metropolità de 1976 (vegeu L’Independent número 722).

El resultat d’aquestes obres de façana principal s’ha concretat aquests dies amb el trasllat i reconstrucció de l’arc i dels finestrals a l’entrada posterior del complex educatiu en una maniobra que no desentona amb la resta de cases del carrer Pérez Galdós. Aquest detall no estava explicitat en el projecte d’ampliació de l’escola Vedruna, que data de maig de 2017 i que avança a pas ferm ara mateix amb l’aixecament de la nova façana principal en aquest tram de la part alta del carrer Gran, entre Betlem i Maurici Serrahima.

La previsió inicial de la direcció va és que tota la reforma estarà acabada per engegar l’oferta ampliada a cicles formatius el curs 2019-2020.