El comerç de Travessera insisteix en fer-la peatonal

Societat

La peatonalització de Travessera de Gràcia com a mesura contra la contaminació atmosfèrica. Els comerciants de la Unió de Botiguers de Travessera Casc Antic -que reclamen des del 2009 mesures més contundents per pacificar aquesta via comercial de la Vila- han demanat ara a l’Ajuntament i al Districte, amb un escrit dirigit a Eloi Badia, Ada Colau i Janet Sanz, la instal·lació de mesuradors que registrin els nivells d’emissió de gasos i els nivells de soroll que provoquen els més de 10.000 vehicles que passen cada dia per aquest tram de carrer. “Després d’una reunió amb el Districte, on van assistir una quarantena dels botiguers que formen part de l’entitat, hem decidit -amb l’ajuda del nostre equip d’advocats- fer una petició formal per solucionar un greu problema de salut”, explica David Rodríguez, membre de la junta dels comerciants.

Els botiguers argumenten en el seu escrit que el carrer no compleix la normativa europea ambiental. “No és una qüestió de vendes, sinó d’aplicar veritables mesures que dinamitzin la zona i la facin més saludable”, insisteix Rodríguez. Pels comerciants, les dificultats plantejades per l’Ajuntament de peatonalitzar el carrer més enllà dels dissabtes a la tarda o en determinades jornades de comerç al carrer o per Nadal són “excuses”, perquè, diuen, s’ha demostrat que quan el carrer s’ha tancat més temps per obres no hi han hagut problemes de mobilitat en les vies adjacents. Els comerciants donaran un temps de marge per la resposta de l’Ajuntament abans de prendre mesures.