Per què un bloc de pisos de Torrent de l’Olla s’enretira i el següent no?

Societat

La nova promoció de pisos que s’esta enllestint al Torrent de l’Olla cantonada Perla no té res d’estrany, més enllà de les estretors de la feina dels treballadors i dels sempre polèmics cartells de vigilants d’un suposat col·lectiu gitano. “Per què el nou bloc no s’ha aixecat enretirat com es fa amb tots els blocs nous del carrer”, es preguntava un veí entrant abans de l’estiu per la porta de la redacció de L’Independent.

La resposta està en el capritxós traçat de la línia d’afectació que va determinar en aquest tram de Gràcia el Pla General Metropolità de l’any 1976, i que encara és vigent malgrat les infinites modificacions a què ha estat sotmès: el bloc nou del número 140 de Torrent de l’Olla no està afectat per la línia del pla, tot i la prima distància que hi ha entre la vorera i la calçada, aproximadament d’un metre.

El contrast arriba, però, a la vista dels dos blocs dels números 142 i 144, que aquests dies llueixen cartells de pròxim enderroc. En aquest cas, segons apunten fonts municipals, aquests dos espais sí que hauran d’enretirar-se (vegeu foto) i aliniar-se amb el bloc del número 146, que ja és de nova planta.

Es dóna la circumstància que on s’enretiraria més l’obra nova en aquest tram de Torrent de l’Olla és just a la vorera Llobregat, i per contra a la vorera Besòs hi ha afectacions mínimes. Ara bé, a la vorera Llobregat justament és on s’estan movent menys promocions de nova planta. •