L’Europa torna a encallar-se en el tram inicial de la temporada

Esports

Per segona temporada consecutiva, l’Europa comença la temporada deixant-se massa punts que després pot trobar a faltar. Aquest any el balanç inicial és de tres empats (Terrassa, Granollers i Vilassar de Mar) i una derrota (Vilafranca), o el que és el mateix, tres punts de dotze possibles. Si ve és cert que les sensacions de l’equip són bones, i que el joc està sent més atractiu que en temporades anteriors, els escapulats han de començar a sumar de tres en tres per no veure’s a contracorrent tota la temporada per intentar aconseguir l’objectiu de lluitar pel playoff.

L’inici de la temporada passada encara va ser pitjor, l’equip va sumar dos empats (Martinenc i Figueres) i dues derrotes (Prat i San Cristóbal), va aconseguir la primera victòria (1 a 0 contra el Santboià) en la cinquena jornada i va anar seguida de dues victòries més de forma consecutiva.

Una altra dinàmica habitual en les últimes temporades és que a l’Europa li costa molt aconseguir les victòries contra els equips acabats d’ascendir. Aquest any els equips nouvinguts a la categoria són el Vilassar de Mar, el Manresa i l’Igualada, i el primer enfrontament va acabar en empat. La temporada passada, contra els equips que s’estrenaven a la categoria, Grama, San Cristóbal i Martinenc, els escapulats només van aconseguir una victòria i tres empats, sis punts de divuit possibles.

L’Europa disputa diumenge la cinquena jornada de lliga contra el Figueres, un rival que encara ha començat molt pitjor la lliga que els escapulats, ja que només suma un punt i ocupa l’últim lloc de la classificació empatat amb el Peralada. Els dos precedents de la temporada passada van acabar amb el mateix resultat, el d’empat a zero.

Una de les principals novetats a l’onze inicial pot ser la incorporació del davanter, Jordi Martínez, màxim golejador de l’equip la temporada passada amb 10 gols, i que la setmana passada va reaparèixer poc més de 20 minuts després de superar una lesió muscular.

El Femení A comença amb mal peu la lliga. L’equip de Francesc Güells va debutar a la Primera Divisió Nacional Femenina amb una derrota sorprenent i dolorosa contra el filial de l’Espanyol (0-7) en un partit on les escapulades van baixar els braços massa aviat. Aquest cap de setmana, el Femení A buscarà passar pàgina i refer-se d’aquest mal inici al camp del Sant Gabriel.