Porta4 celebra la tercera mostra de teatre breu i inaugura un festival de cine

Cultura

Aquest cap de setmana Porta4 presenta la tercera Mostra de Teatre Breu, durant la qual el públic podrà votar per una de les quatre peces que més li hagi agradat; la companyia seleccionada guanyarà una residència a la sala gracienca. Així, divendres i dissabte hi ha tres sessions programades de 90 minuts cadascuna. i diumenge es farà el passi de l’obra guanyadora més un col·loqui entre la companyia i el públic on es parlarà de la peça i del futur projecte en residència. La primera de les peces seleccionades és Love me tendre, escrita per Núria Montes i dirigida per Albert Baldomà, amb els intèrprets Lorena Mulet, Oriol Vázquez i Núria Montes. Es tracta d’una proposta intimista amb dues dones que s’enfronten a la redescoberta i acceptació de la pròpia identitat.

La segona, Interrail, de la Cia Les Candidates, està escrita i dirigida per Jaume Viñas i interpretada per les creadores Rocío Balagué i Marina Buisan, que proposen un espai per a la reflexió sobre el gènere. Creada per Laura Paulí i Marina Callís, Joc de Teatre (o amistats tòxiques) posa sobre l’escenari la necessitat d’explorar la complexitat de les relacions entre iguals. I Hamlet radical completa el cartell; una creació de Daniel Naranjo, interpretada per Cristina Serrano i Max Gabriel. Hamlet Radical uneix dues reflexions: la primera és el nom d’Ofèlia; la segona, l’impacte de l’ús – i abús – dels Mass Media en les conductes i relacions humanes.

També aquest cap de setmana tindrà lloc a la sala gracienca el Festival de Cinema i Teatre de Porta4, un espai de trobada entre aquestes dues disciplines, on es donaran a conèixer obres sorgides del món audiovisual, de les arts escèniques o de la unió d’aquestes dues. A la vegada, es donarà veu a professionals de tots dos àmbits per aprendre de les seves experiències. El Festival ofereix activitats per a totes les edats i també serà l’ocasió per presentar la línia de formació Porta4 Cinema, amb cursos i tallers per a nens i nenes, joves i adults.

EL CARTELL:

Divendres 27 de setembre
III Mostra de teatre breu: tres sessions de 90 minuts amb les quatre peces de teatre breu, a les 17 h, les 19 h i les 21 h, i dissabte mateix horari

Dissabte 28 de setembre
Curts dirigits a infants de 6 a 10 anys, a les 11 h
Cinema kids, a les 12.30 h
Cinema adults, a les 18 h
Adaptacions de cine a teatre: Diana, a les 20 h

Diumenge 29 de setembre
Obra guanyadora + col·loqui, a les 18.30 h