L’Univers reclama al Consorci la posada en marxa de les 60 plaques solars instal·lades fa cinc anys

Societat

Coincidint amb la setmana de la vaga mundial pel canvi climàtic, els pares, mares i el professorat de l’Escola Univers han denunciat que les plaques solars fotovoltaiques fa cinc anys que estan instal·lades al terrat de l’escola i encara no han entrat mai en funcionament. Segons explica la directora del centre, Marta Rodoreda, el Consorci d’Educació és el responsable de posar-les en marxa i l’única notícia que tenen d’ells és que fa un any van anar-hi uns tècnics a prendre notes, però a l’escola encara no saben per què no estan en funcionament ni tenen cap data prevista. “Sempre ens diuen que falten petites concrecions tècniques, és l’única notícia que tenim”, explica la directora.

“És una llàstima, perquè ens serviria per cobrir amb escreix tota l’electricitat que genera el centre”, diu la directora. La màxima responsable del centre explica que no és un problema general amb el Consorci d’Educació, que cada quinze dies un tècnic els visita i solucionen amb rapidesa tots els petits desperfectes que pugui tenir el centre, però en canvi, els problemes se’ls troben quan parlen d’arreglar les greus goteres que pateix l’ascensor o de posar en funcionament les plaques fotovoltaiques.

Una de les peticions fetes quan es va construir l’escola va ser que fos un edifici sostenible, i en gran part passava pel funcionament d’aquestes 60 plaques instal·lades al terrat de l’edifici del carrer Bailèn i que per ara no han tingut cap mena d’utilitat. L’edifici també té un sistema especial de ventilació que permet estalviar energia a una escola que compta actualment amb 375 nens i nenes i que preveu que aquesta xifra augmenti els pròxims anys.

Des de l’AFA també mostren el seu descontentament amb aquest cas: “encara no les han posat en marxa per desídia, no pot ser que faci cinc anys que estan preparades per funcionar i encara no s’hagi fet res”, denuncia un dels seus membres.

L’IES Secretari Coloma ja es diu Montserrat Roig. L’institut va celebrar el passat dilluns una festa per celebrar el canvi de nom aprovat a finals del mes de març. Al matí es van organitzar uns tallers, que van durar fins a l’hora de l’esbarjo, i que van donar pas a la música i els balls amb el grup Xaranga com a final de festa.