Gràcia imaginarà i contarà l’Índia

Societat

Mateixa meta, diferents camins per assolir-la. Apropar l’Índia i els objectius de desenvolupament sostenible que porten a terme és la principal tasca que la Fundació Vicente Ferrer pretén fer amb Imagina i conta l’Índia a Gràcia, un projecte que té l’origen a l’Art Festival, un esdeveniment que es celebra el novembre a l’Índia. Els dibuixos resultants van arribar a Barcelona per inspirar els nens i les nenes de la ciutat, que van escriure històries basades en aquestes creacions. Ara, gràcies a una subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, l’entitat solidària posa en marxa una altra fase del projecte al districte, que arrenca amb un taller de formació de contacontes a La Sedeta, impartit per la narradora de contes Gina Clotet d’Umpalumpa. Perquè ara és l’hora d’explicar contes per apropar una realitat que per a molts queda llunyana. “Sovint és difícil parlar de desigualtat o pobresa a determinats públics”, explica Montse Ortiz, coordinadora de la unitat de sensibilització de la Fundació Vicente Ferrer, “per això formats com el contacontes i un treball comunitari i en xarxa ens permeten arribar a més públic”.

El format del taller són 8 sessions d’una hora i mitja de durada, totalment gratuïtes per a les persones interessades, que es faran a l’octubre, novembre i desembre. Les inscripcions estaran obertes fins el 7 d’octubre a la Sedeta. Després, durant els mesos de gener a l’abril hi ha programades 8 sessions de contacontes (4 sessions a la biblioteca Vila de Gràcia i 4 més a la biblioteca Jaume Fuster). Si a les persones participants els ve de gust, podran posar en pràctica els coneixements adquirits, narrant contes inspirats en dibuixos fets per nens i nenes de l’Índia rural.

“És un projecte d’intervenció comunitària”, insisteix Ortiz, “que també té la seva trajectòria pròpia a mesura que anem avançant”. Per això es faran accions a les escoles (un dels punts claus del projecte), al centre cívic La Sedeta, a les biblioteques Vila de Gràcia, Jaume Fuster i Mª Antonieta Cot, a l’Espai de la Gent Gran La Violeta, a més d’una col·laboració amb el grup de formació teatral Sotacabina de Lluïsos. Els objectius no canvien, sí les formes.