El Nou Sardenya millora la seguretat però no la il·luminació

Esports

Primeres millores al Nou Sardenya sobretot centrades en el córner entre el carrer Camèlies i Sardenya. Diumenge, en la victòria del primer equip contra el Cerdanyola, la cantonada de l’estadi on hi ha situades les taquilles lluïa unes noves tanques de seguretat per dificultar l’accés als brètols que havien aconseguit accedir al camp més d’una nit i que fins i tot havien malmès la gespa, buidat les papereres o havien tallat la xarxa de la porteria. En aquesta zona també és on es troba el mur interior que es trobava completament esquerdat i malmès, i ara ja està arreglat i pintat. Les columnes exteriors de l’estadi també han estat arreglades. Les pixades dels gossos havien erosionat tant la seva part inferior que fins i tot es veien les bigues de ferro, i aquest fet ha estat resolt.

Aquestes són les millores fetes els últims dies al Nou Sardenya, i tret d’alguna zona petita on el club té previst passar una nova capa de pintura, per ara no hi ha cap més obra prevista. Club i Districte es van reunir fa deu dies per intentar solucionar un els problemes més urgents, l’enllumenat. El Districte està disposat a fer front al cost dels llums fosos, però proposa al club que s’encarregui d’instal·lar-los, però des de l’Europa expliquen que el problema és que la instal·lació està malmesa i deteriorada, que no tenen la certesa que substituint una bombeta per una altra la nova funcioni, i que a més el pressupost per a la instal·lació de llums a gran alçada és molt elevat. El club considera que la solució definitiva passa per canviar la instal·lació, i que la il·luminació fos amb llum de led.

Pel que caldrà esperar bastant temps serà pel canvi de gespa. En el club ja saben que no és un canvi que l’Ajuntament es plantegi a curt termini i per tant intentaran cuidar-la al màxim malgrat l’estat actual i el desgast que suposa la quantitat de nens i nenes que en fan ús de forma diària.
Pel que fa les relacions entre el club i la Fundació Marcet, i més després del prec presentat per Esquerra en el darrer ple, des de l’Europa expliquen que la relació entre el club i els actuals gestors de la instal·lació és bona, malgrat que a vegades ha costat tenir una comunicació fluida. Totes dues entitats opten per mantenir una relació fluida, i el que més preocupa ara a l’Europa és que Marcet resolgui les queixes de les famílies en qüestió de seguretat i higiene.

“Marcet es despreocupa de l’estat de l’Àliga”. Un grup de mares i pares d’usuaris del camp de l’Àliga, juntament amb un responsable del futbol formatiu de l’Europa, han denunciat l’estat deficient de neteja a vestidors i banys, els productes caducats del bar i la presència d’escarabats a la instal·lació. El debat s’ha produït arran d’un prec d’ERC que denunciava també elements d’infraestructura que posen en risc els nens i nenes usuaris.