El Mercat de la Llibertat celebra els deu anys de la reforma amb una festa

Societat

El nou Mercat de la Llibertat ja fa deu anys que va estrenar la reforma, amb un canvi de fesomia que va anar precedit per dos anys i vuit mesos d’obres i de vida dels paradistes a la carpa provisional que es va muntar a la plaça Gal·la Placídia. Aquella reforma, amb reducció de parades però amb una reordenacio més còmoda per a clients i botiguers, també va servir per guanyar un nou espai d’estada quan el Districte va decidir anul·lar el vial que pujava des de Riera de Sant Miquel fins al colze de l’estació de FGC. “Vam venir a treballar un 20 d’octubre; tot va anar prou depressa”, recorda avui la presidenta de la junta del mercat, Maria Soler, que compleix quinze anys de mandat.

Amb l’estabilitat del pas del temps i del bon resultat del nou equipament, els paradistes de la Llibertat celebraran el pròxim dissabte 26 d’octubre, de vuit a dotze del vespre, una festa al carrer. Tal com explica Soler, com que la celebració dels deu anys passa perquè els paradistes no s’hagin d’arremangar, a partir de les vuit del vespre hi haurà pastís, cava i pica-pica a la cantonada del mercat amb el carrer Berga. També hi haurà actuacions infantils, tallers de caricatures, una batucada i una orquestra.
Soler remarca que la celebració és un punt i seguit perquè al mercat “sempre estem fent coses”: al novembre, per exemple, faran descomptes afegits pel Black Friday.