L’Ateneu Llibertari dedica una mostra a Edu Moner

Política

L’Ateneu Llibertari del carrer L’Alzina accelerarà aquest octubre la dinàmica atapeïda d’activitats que acostuma a tenir amb una exposició dedicada a l’activista Edu Moner, mort ara fa quatre anys i referent del moviment que, entre altres accions sonades, va okupar el 1996 el cinema Princesa. Moner, un dels primers insubmisos catalans que va patir pena de presó, ja va ser homenatjat el juny de 2016 en el marc de la Festa Major del Coll amb una mostra col·lectiva amb obres realitzades amb diferents tècniques.

En aquesta ocasió, el divendres 11 (19.30 h), quasi coincidint amb l’aniversari de l’adéu, un 8 d’octubre, l’Ateneu opta per una nova exposició que es titula Edu Moner, la lluita contínua. La mostra recull dades biografiques de l’homenatjat, escrits de família i amics, treballs gràfics -com un cartell de les Festes Llibertàries de Gràcia- i fotografies diverses. Moner va formar part de l’Ateneu Llibertari de Gràcia, quan aquest tenia la seu històrica del carrer Perill 52, durant 12 anys i, entre altres, el poeta Jesus Lizano li va dedicar el poema: Edu encarcelado.

Aquesta activitat, en una setmana prou plena a l’Ateneu on destaca dimecres 9 la primera presentació pública del llibre Geografia d’Abel Paz, de Fernando Casal i Maria Antonia Ferrer (vegeu núm. 751, i dijous 10 un docufòrum sobre Pedro Álvarez, donen empenta a l’entitat, que aquest estiu va fer un balanç d’actes: 347 en tres anys.