Sergi Coma: “Implantaria el tercer temps en tots els esports”

Esports

Foto: Jordi Elias

Sergi Coma (Barcelona, 1993), també conegut com el Xexi, és veí de Gràcia i està jugant la segona temporada a les files de la Sant­boiana, el degà del rugbi a la península.

Com vas començar a jugar a rugbi?
Tenia 15 anys, jugava a bàsquet a l’escola, però el meu cosí que jugava a rugbi em va animar a provar-ho, vaig anar un dia a entrenar al BUC (Barcelona Universitari Club) i m’hi vaig quedar.

Quins records tens dels inicis?
No oblidaré la sessió de físic del segon entrenament, vaig acabar mort, mai havia entrenat així, amb aquesta exigència. També tinc un gran record de quan vam guanyar la lliga de segona divisió juvenil en l’últim partit.

Quina és la teva posició al camp?
Jugo de número tres a la primera línia. La gent que juguem a la primera línia de la melé és la més buscada perquè físicament has de ser molt fort o molt pesat. Tècnicament és una posició complicada, cal fer bé les coses per evitar lesions, i m’agradaria poder ser més polivalent.

Com és jugar a la Santboiana?
És especial, l’any vinent és el del centenari del club i ja estan preparant una gran celebració. Vaig tenir l’opció d’anar al Barça abans, però tenia clar que si marxava del BUC, era per anar a la Santboiana.

Una de les característiques úniques del rugbi és el tercer temps.
És un moment sagrat, en acabar el partit fas el passadís a l’equip rival, hagis guanyat o perdut, et dutxes i després menges alguna cosa i prens una o unes quantes cerveses amb els jugadors de l’altre equip. El temps que hi dediquem depèn de l’estona que tenim abans d’agafar l’autocar de tornada, però és molt sa, penso que s’hauria d’implantar en tots els esports, serveix per baixar la tensió, ho relativitza tot i fa la gent més propera.

Heu començat la lliga guanyant els tres primers partits, quines són les expectatives?
Primer volem entrar al playoff que l’any passat ens vam quedar fora al final, i penso que aquest any tenim millor plantilla. A la copa volem classificar-nos per les semifinals, encara que tenim un grup molt fort.

Aquests dies s’està disputant el Mundial de rugbi, com el veus?
Està sent molt divertit, tot està cada cop més igualat i es donen sorpreses com la victòria del Japó contra Irlanda, però els All Blacks segueixen sent els favorits.