El Districte s’inclina per afegir habitatge en espai d’equipament a la placeta Manuel Torrente

Societat

La promoció d’habitatge social de la placeta Manuel Torrente, juntament amb la de Kasa de la Muntanya, en aprovació inicial superada des de finals del passat mandat, es concretarà amb l’anomenat programa d’allotjaments tàctics de repoblació inclusiva (ATRI), que l’Ajuntament ha definit a través d’una primera prova pilot encara sense data en aquest espai de Gràcia, entre els carrers Providència, Alzina i Tres Senyores. Fa vint anys que la placeta és bàsicament una àrea d’esbarjo de gossos, si bé també s’hi fan actes per Festa Major i ja pocs veïns recorden que allà s’hi havia prefigurat als anys 90 la ubicació de l’Espai Jove que finalment es va ubicar al carrer Gran.

El projecte, que es caracteritza per afegir habitatge en espai d’equipament en aquells terrenys on no s’hagi esgotat l’edificabilitat, va amb retard a causa de la dificultat d’acord polític i de la suspensió de llicències en vigor des del desembre passat, però l’Ajuntament ja ha apuntat que s’inclina per reservar l’oferta que en resulti al veïnat. “No hem decidit per quin col·lectiu específic serà [gent gran, joves…] però tenim clar que s’ha d’assegurar que tot o una part sigui per a persones del districte”, han apuntat fonts municipals.

L’altre àmbit ATRI que s’està prefigurant a Gràcia, el projecte de sis plantes d’estació Fontana (vegeu L’Independent número 755), està molt més verd, malgrat la repercusió que va tenir el fet de ser premiat a Nova York. No només perquè no és el cas seleccionat com a prova pilot, com ho és Manuel Torrente, sinó que les mateixes fonts municipals apunten que la complexitat d’elements que s’han de posar d’acord (TMB, Ajuntament, majoria política, pla especial, modificació de categoria urbanística) fa que ara mateix sigui “molt complicat” el seu resultat efectiu.