Busquen testimonis per un tret de foam als Jardinets

Política

Les mobilitzacions de la setmana passada amb motiu de la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes i els aldarulls que van registrar-se entre manifestants i policia han derivat aquesta setmana en la investigació oberta per part de l’associació Iridia sobre un cas greu a Gràcia amb els Jardinets de Salvador Espriu com a escenari. Segons aquest col·lectiu de defensa dels drets humans, una persona va sofrir en el decurs de les protestes del dia de la vaga general, divendres 18, un impacte al cap que podria haver estat provocat per una bala de foam llançada des de l’operatiu de Mossos d’Esquadra.

La crida d’Iridia se centra en la recerca de testimonis que haguessin presenciat la pressumpta agressió policial a la zona de Jardinets de Gràcia, cap al voltant de les 23 hores, quan la víctima caminava cap amunt en direcció al carrer Gran de Gràcia. Fonts del col·lectiu, a preguntes de l’Independent, han apuntat que encara no poden difondre cap informació afegida a la difosa en la crida a les xarxes socials que han fet aquesta setmana. En tot cas, Iridia demana, que per investigar els fets, se li facin arribar imatges o testimonis i posa a disposició el següent correu electrònic: saidavi@iridia.cat.