El CN Catalunya i el Gràcia GC triomfen en la Nit de l’Esport 2019

Esports

El CAT ha acollit aquest dijous una nova edició dels Premis Nit de l’Esport de Gràcia, que ha reconegut la temporada feta pels clubs, entitats esportives i esportistes graciencs, en un acte que va presentar la periodista Virtu Morón i va comptar amb la presència de representants polítics de tots els partits polítics encapçalats pel regidor del Districte, Eloi Badia, i el president del Districte, Ferran Mascarell.

Els dos equips triomfadors de la gala van ser el primer equip femení del CN Catalunya, que ha vist reconeguda la seva temporada històrica on ha aconseguit l’ascens a la màxima competició estatal 16 anys després, i l’equip de gimnàstica artística masculina del Gràcia Gimnàstic Club, format per Ricard Martín, Max Fresneda, Alex Aguilera, Hugo Santana, que aquesta temporada han aconseguit la medalla d’or en la primera fase de la Copa Catalana.

El guardó al millor esportista masculí va ser pel nedador Jordi Gascón, del CN Catalunya, que aquesta temporada s’ha proclamat subcampió d’Europa Juvenil amb la selecció espanyola a Tbilissi, mentre que la premiada en categoria femenina va ser per segon any consecutiu, la gimnasta, Lucia Gómez, de La Salle Gràcia, que ha guanyat la primera fase de la Copa Catalana en la categoria VO7, i ha contribuït en l’ascens de La Salle a la 1a Divisió.

El bàsquet gracienc va rebre un triple reconeixement, d’una banda la Plataforma Bàsquet Gràcia va rebre el premi a la millor activitat pedagògica vinculada a la pràctica esportiva, gràcies a la recuperació del torneig Vila de Gràcia onze anys després i a la tasca que estan realitzant els clubs. D’altra banda, dos jugadors històrics del Lluïsos de Gràcia, Oriol Pla i Marina Badàs, han vist reconeguda la seva trajectòria tots aquests anys. La Marina ha penjat les botes després de 20 anys vestint de blau, mentre que l’Oriol ha marxat a viure al Brasil per motius laborals després de 19 anys defensant els colors dels Lluïsos.

Finalment, el jurat va reconèixer la secció esportiva de l’ACIDH, que va rebre el premi per la millor trajectòria esportiva com a entitat.

Premis Nit de l’Esport 2019

  • Millor esportista femenina: Lucía Gómez (La Salle Gràcia)
  • Millor esportista masculí: Jordi Gascón (CN Catalunya)
  • Millor equip femení: CN Catalunya
  • Millor equip masculí: Gràcia GC (Ricard Martín, Max Fresneda, Alex Aguilera, Hugo Santana)
  • Millor activitat pedagògica vinculada a la pràctica esportiva, que fomenti els valors de l’esport: Plataforma Bàsquet Gràcia
  • Millor trajectòria esportiva individual: Oriol Pla i Marina Badàs
  • Millor trajectòria esportiva com a club esportiu o entitat: Secció esportiva ACIDH