Les plaques solars de L’Univers, en marxa cinc anys després

Societat

Ha fet falta esperar cinc anys, però finalment el Consorci d’Educació ha decidit posar en funcionament les 60 plaques solars fotovoltaiques que hi ha instal·lades al terrat de l’Escola Univers. Aquesta era una demanda històrica de les famílies i el professorat del centre que van insistir en el moment de la construcció del centre en la importància de què l’edifici fos sostenible.

Els tècnics han solucionat en els últims dies les “petites concrecions tècniques” que faltaven per tal de posar en marxa les plaques solars (vegeu L’Independent núm. 770). “Ens van dir que el que faltaven eren uns optimitzadors”, explica la Marta Rodoreda, directora del centre. L’escola necessita un temps encara per calcular l’estalvi energètic que produiran les 60 plaques solars, però des de l’AFA apunten que amb la instal·lació en marxa es generarà una energia de més de 17.000 kWh/any i que les emissions de CO2 que s’haurien evitat estarien al voltant dels 6.000kg/any.

“La veritat és que estem contents i amb ganes de veure els primers resultats”, explica la directora. Des de l’escola no han de fer cap manteniment de la instal·lació, una llum verda indica el seu correcte funcionament, i si no és així, la llum canvia de color i és necessària la presència dels tècnics per comprovar l’avaria. Si no hi ha cap problema, els tècnics del Consorci revisaran les plaques solars una vegada cada mig any per fer un manteniment rutinari.