L’univers Matrix centra el 15è Coll Fantasy

Cultura

Amb motiu del vintè aniversari de la pel·lícula de les germanes Wachowski que va representar una revolució del gènere de ciència ficció, el cicle d’activitats de fantasia i ciència ficció del Coll proposa enguany tot un seguit d’activitats per ajudar a reflexionar sobre la tecnologia digital, els mons virtuals i internet. Així del 8 de novembre al 7 de desembre tindrà lloc el 15è Coll Fantasy amb Matrix com a leitmotiv. El cicle inclou una exposició amb imatges i objectes sobre la sala Matrix i el seu univers, dissenyada i realitzada per Carlos López i Francsico José Bueno. El mateix dia de la inauguració, divendres 8 de novembre, s’ha previst una conferència a càrrec del professor de la UPC Miquel Barceló sobre els límits de la ciència i la tecnologia, sobre la realitat virtual i el món Hattrick. Aquest mateix dia, a les 21 h, tindrà lloc La nit més curta, una mostra de curtmetratges de ciència ficció, fantasia i terror, que organitza el col·lectiu ZÔ3.

També s’ha programat la projecció i cinefòrum de Matrix dissabte 23 de novembre a la biblioteca Jaume Fuster, així el passi del curtmetratge M@trix; hi haurà taula rodona i debat amb Carlos López, Raül Serna i Martina López. Com en passades edicions del cicle del Coll, també se celebrarà la mostra d’autors i editorials emergents; serà divendres 22 de novembre a les set de la tarda. Una jornada lúdica, un taller sobre posthumanismes, especulació i extinció, així com la tertúlia literària sobre Neuromante, o la Gràcia zona 0 (la primera zombi survival juvenil del districte que tindrà lloc el proper dissabte 9 de novembre al Parc de la Creueta del Coll ), completen la proposta.