Les trobades pels presos s’amplien a assemblea

Política

Les trobades que la plataforma d’entitats GràciaLlibertat celebra cada dilluns per la llibertat dels presos, de manera ininterrompuda des de les primeres detencions i que ja han depassat el centenar de convocatòries, s’han redefinit des d’aquest dilluns en iniciativa doble: la trobada pròpiament dita i la constitució de l’Assemblea Popular Antirepressiva de Gràcia. “Es tracta d’apujar un graó més donada la situació”, han apuntat fonts de la plataforma.

La concreció d’aquesta nova eina de debat s’ha traduït no només en diverses idees d’accions a curt termini sinó ja en la convocatòria d’una castanyada popular aquest dijous a la plaça Joanic, “al més a prop de la caserna” de la Guàrdia Civil. L’unic requisit ha estat portar una capsa de fusta com a element combustible i mitja dotzena de castanyes.
Més enllà de les accions d’aquesta setmana, l’assemblea ja treballa en idees de futur que es votaran la setmana que ve, entre les quals destaquen, en primer lloc, fer talls en vies de comunicació de Gràcia com la plaça Lesseps o Travessera de Dalt; en segon lloc, treballar una xarxa d’escales segures d’acollida des de Jardinets en amunt per si hi ha càrregues; i en tercer lloc, okupar institucions de l’Estat al barri amb resistència pacífica.