Una festa de Primera Divisió

Esports

Llums làser, canons de fum, punxadiscos, speaker…a partir de les 7 de la tarda del pròxim 7 de novembre, el cel es començarà a fer fosc sobre el Nou Sardenya i començarà, la gran festa de presentació de l’Escola de Futbol i del Futbol Base de l’Europa. El club ha decidit renovar el format de les presentacions, i serà “un espectacle màgic mai vist a Gràcia”, segons expliquen des del club. Serà la primera vegada en què els 1.200 nens i nenes que formen la base escapulada visquin una festa d’aquestes característiques, en un format mai vist fins ara, i en un dia dedicat exclusivament a ells, sense actuar com a prèvia d’un partit del primer equip.

L’objectiu és que els nens i nenes del club gaudeixin d’una gran festa on ells són els protagonistes, i que d’alguna manera vol emular les presentacions que es fan a la Primera Divisió, amb el camp pràcticament a les fosques, llums (tipus làser o neó) col·locades estratègicament en diferents racons de la gespa, columnes de fum i un canó principal per seguir els protagonistes com si fos un canó de teatre. Des de l’Europa volen, un cop més, implicar a les famílies com a part fonamental de l’escola i del futbol base, i per això hi haurà un punxadiscos fent mescles a peu de camp en una cabina i un speaker-showman per a presentar-ho tot, i que els pares i mares puguin gaudir de la presentació i ser-ne part activa.

La gespa del Nou Sardenya viurà un espectacular mapping i tot plegat completarà una presentació a l’alçada dels millors clubs d’elit del futbol nacional. Pels curiosos que no es vulguin perdre aquest espectacle, que compta amb el suport de la Casa Vicens i la Caixa d’Enginyers, l’Europa obrirà les portes del camp, podran fer-ho de forma gratuïta, i des del club ho recomanen: “suposarà un abans i un després en la forma de presentar el futbol base de l’entitat”.

Mentrestant, el primer equip escapulat no jugarà aquest cap de setmana i sumarà tres punts de forma automàtica. El motiu és que el rival de la jornada 11 és el Reus Deportiu, que està expulsat federativament de la competició, i per tant l’Europa sumarà tres punts de forma automàtica. El rival de la jornada 12 serà la Pobla de Mafumet, que arribarà al Nou Sardenya com a líder, després d’haver guanyat vuit partits en les deu primeres jornades, i haver-ne empatat i perdut un. Els tarragonins només han encaixat quatre gols en tota la lliga i posaran a prova l’efectivitat golejadora de l’Europa, que en els tres últims partits a casa ha marcat tretze gols, quatre al Cerdanyola i al Santfeliuenc, i cinc al Castelldefels.