El Rebost Solidari obrirà al desembre i fa una última crida per arribar als 70 voluntaris

Societat

El camí ha estat llarg: tres anys de reivindicació i negociació amb el Districte, els últims sis mesos d’adequació del local al carrer Reig i Bonet 12A i ara l’última crida per a la recerca de voluntaris per gestionar el dia a dia (ja en tenen 50 i volen arribar a 67). I la data d’obertura: principis de desembre. El Rebost Solidari de Gràcia ja no té marxa enrere i dilluns va tancar els últims serrells en una reunió entre Gerència del Districte i l’Associació Gràcia Participa, responsable de la iniciativa.

La portaveu de l’entitat, Montse Higueras, ha explicat que el projecte aixecarà la persiana sí o sí en el termini màxim d’un mes perquè la seva activació està vinculada a un ajut de l’Institut Municipal de Serveis Socials, que hi ha contribuït a cobrir una quarta part del pressupost total, al qual també s’hi suma l’Obra Social La Caixa i aportacions d’entitats i particulars. Però els serrells més importants ja defineixen com arrencarà el projecte, quin serà el primer públic potencial i com es dinamitzarà.

Els serveis socials de l’Ajuntament derivaran gent que ara mateix es nodreix d’aliments a través del Banc d’Aliments Zona Nord, principalment al voltant de la parròquia de la Salut. L’horari d’obertura, inicialment, serà els dimarts de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h i els dijous de 10 h a 20 h, i la voluntat de Gràcia Participa és disposar del màxim de cistelles, inclòs carn i peix congelat. “No només de la cistella bàsica”, diu Higueras. També s’ha arribat a un acord amb el mercat de Lesseps perquè facin tasques de suport com a magatzem.

Un puntal per a la posada en marxa seran els voluntaris, que s’encarregaran de gestionar l’economat tant de caixa com de col·locació però també de la recerca d’aliments i de la logística externa en general. Els primers 50 voluntaris ja estan en procés de formació, però l’entitat està oberta a acollir-ne més [interessats a graciaparticipa@gmail.com].

Un cop engegui, el projecte funcionarà per ell mateix”, apunta Higueras, que ja preveu l’organització d’àpats solidaris i activitats de tota mena “perquè la funció principal del Rebost -no ho oblidem- és la compra d’aliments per fer una acció de bon veïnatge”. Gràcia Participa treballa frenèticament aquests dies per al dia D: ja tenen gual activat a Reig i Bonet 12A, falta posar un rètol al lateral i pintar un grafit a la persiana, encara queda per instal·lar l’aire condicionat i que arribin alguns arcons al local. Però el Rebost Solidari ja és una realitat.

Segona edició de la fira de proximitat a l’entorn de la vella Abaceria. Per segon any consecutiu i amb la idea de paliar les afectacions que pateix el comerç d’aquesta zona, aquest dissabte (10.30h-21h) hi haurà paradetes de creadores i productes de proximitat al voltant de l’Abaceria. El tram de Travessera de Gràcia es tallarà al trànsit.