L’Europa accelera el debat per batejar la tribuna Ramon Vergés, després de la mort de l’historiador

Esports

Setmana de dol per a la família escapulada que ha vist com el passat 1 de novembre moria Ramon Vergés i Soler, a l’edat de 77 anys, després d’una llarga malaltia. Exdirectiu, exdelegat i soci número cinc del club, Ramon Vergés ha estat el màxim responsable de la preservació de la memòria de l’Europa, autor de tres llibres: el del 75è aniversari, el de 50 anys de l’estadi Sardenya i el del Centenari de l’entitat, ‘Història d’un històric’. Artífex d’un fons gràfic de valor incalculable dels moments claus de la història del club i un apassionat de les estadístiques, que han servit per inspirar a Agustí Tenllado o Xavier Vidal i que seguissin el seu llegat.

En el seu honor es va crear fa dos anys el Grup d’Història que porta el seu nom i que acull a diversos socis interessats en la divulgació de la vida i història del club. Aquest col·lectiu va fer arribar a principi d’any a l’actual president, la proposta de batejar la tribuna principal del Nou Sardenya amb el nom de Ramon Vergés, amb l’objectiu de reconèixer per sempre el seu llegat, la seva tasca fotogràfica i documental. Des del club asseguren que és una proposta que veuen amb bons ulls, que hi treballen per fer-ho possible, i que esperen tenir novetats en breus en aquest aspecte. Des del Districte apunten que el club no pot batejar o canviar unilateralment el nom de la tribuna o del camp, sinó que hauran de treballar les dues parts plegades per arribar a un acord.

L’estiu del 2018, en la Diada del Soci que va servir per celebrar el 111è aniversari del club, es va fer un reconeixement als socis que sumen ininterrompudament 25, 50 i 75 anys amb el carnet del club, i entre els més antics es trobava Ramon Vergés, que va rebre la insígnia d’or i diamants. Anteriorment havia rebut el premi Vila de Gràcia i va ser un dels representants del club per recollir la Creu de Sant Jordi concedida a l’Europa l’any del centenari.