L’Orquestra Barroca Catalana engega cinquena temporada amb Bach i Handel

Cultura

L’Orquestra Barroca Catalana ha presentat aquesta setmana a Lluïsos de Gràcia, on tenen precisament la seu d’assaig, la seva cinquena temporada de música antiga, que arrencarà el proper diumenge 17 de novembre amb el concert Camins paral·lels (Bach-Handel 1685), a càrrec de Juan de la Rubia, organista de la Sagrada Família, i la mezzo-soprano barcelonina Lidia Vinyes-Curtis. Serà un programa dedicat a composicions dels dos compositors clàssics coetanis com Bach i Handel, que comptarà amb la direcció compartida del mateix Juan de la Rubia i la violinista Farran Sylvan James. El cicle de concerts de la formació està dirigida artísticament per Santi Aubert, i totes les actuacions que es faran durant la tardor i la primavera vinent tindran lloc a l’Església de Sant Feli Neri. Així, la temporada es completarà amb dues altres cites, com són Concerts “per vari instrumenti” - Bach, IV Concert de Brandenburg (22 de març) i Pergolesi 1736 - Stabat Mater (19 d’abril). Un quart recital, dedicat a L’esplendor del barroc català, queda pendent de confirmar la seva data.

Nascuda l’any 1993, l’objectiu de l’Orquestra és divulgar i recuperar repertori dels segles XVII i XVIII. Els seus membres, majoritàriament residents a Catalunya, són músics especialitzats en interpretació històrica. El repertori, tant instrumental com operístic i religiós, és ampli. Es podria destacar la recuperació d’obres de Domènec Terradellas, Francesc Valls, Ferran Sor, Vicent Martín i Soler, Charles Desmazures, Alessandro Scarlatti, Angelo Ragazzi o Josep Pla.