Un Europa de playoff visita Igualada amb un Jordi Cano de rècord

Esports

S’han deixat enrere els dubtes de les primeres setmanes i després de dotze jornades l’Europa ha agafat velocitat de creuer i s’ha situat per primera vegada en posició de playoff. Cinc victòries, més els tres punts sumats pel descens administratiu del Reus, i un empat en les últimes set setmanes han estat el factor determinant perquè els escapulats hagin pujat des de la penúltima posició que ocupaven a la jornada cinc, fins a la quarta posició actual. El conjunt de Vilajoana és l’equip més en forma de la lliga, l’última derrota va ser a finals de setembre, i en aquesta dinàmica victoriosa l’equip ha marcat 24 gols, només n’ha rebut 3, i aquestes xifres sense tenir en compte el 0 a 3 automàtic contra el Reus. El rendiment en aquestes jornades han permès a l’Europa també amb diferència el segon equip més golejador de la lliga (32), només superat pel líder, L’Hospitalet, i per només un gol.

La lliga segueix molt igualada, del primer al vuitè classificat només hi ha cinc punts de diferència, i si els graciencs volen seguir ocupant aquesta zona privilegiada, hauran de seguir aquesta bona dinàmica contra l’Igualada, a priori un rival propici. Els blaus són actualment els penúltims classificats, estan en posicions de descens empatat amb el Sants que és l’últim, i sumen nou punts gràcies a dues victòries i la del partit contra el Reus. A més, igual que el Sants, també són l’equip més golejat de la lliga fins al moment amb 24 gols en 12 partits.

El jugador de moda de l’Europa i també de la lliga és Jordi Cano. L’extrem escapulat és el pitxitxi de la competició amb onze gols, tres més que Manuel Expósito, el golejador de L’Hospitalet, i ha marcat deu gols en els últims sis partits. Cano té a l’abast convertir-se en el jugador de l’Europa que marca en més partits consecutius, actualment ha igualat la marca històrica que tenen Manuel Cros, Manel Castillo i Àlex Soto, i si aconsegueix veure porteria dissabte, entrarà en solitari en els llibres d’història del club.

La tribuna principal del Nou Sardenya es dirà Ramon Vergés. L’Institut Barcelona Esports ha donat el vistiplau per a la inscripció oficial del nom de Ramon Vergés a la tribuna de l’estadi. La Junta Directiva va aprovar la proposta del GHRV, va iniciar els tràmits perquè no fos un acte simbòlic sinó oficial en els papers i registres de la instal·lació, i en els últims dies s’ha fet oficial.