Tres anys de recollida solidària d’aliments

per Ricard Valentí

A quest dijous 14 de novembre ha començat de forma oficial el recapte del banc d’aliments que per tercer any consecutiu organitza l’Associació de Joves Gitanos de Gràcia i la Unió de Botiguers de Travessera – Casc Antic. L’any passat ja s’hi va sumar la Fundació Edmilson -de fet torna a donar suport enguany l’ex jugador brasiler del Barça tot i que ja no viu a Barcelona- i la campanya va fer un salt qualitatiu. Primer perquè el futbolista va aportar una gran quantitat d’aliments (sobretot pensant en els infants) i va animar segur més persones a seguir el seu exemple. Un reclam com l’Edmilson va fer un cartell més atractiu i, sens dubte, va ajudar a que la campanya tingués un millor resultat pel que fa a la implicació de la gent. La propera setmana, l’ex jugador ens torna a visitar perquè ha volgut repetir el seu suport i participació en aquesta acció solidària que pretén ajudar les famílies que més ho necessiten en uns dies especialment sensibles com és el Nadal.

Aquest és el tercer any i volem seguir creixent i consolidant aquest recapte d’aliments que també busca sumar esforços i resultats juntament amb tota la feina que fan altres entitats de Gràcia en aquest sentit. És el nostre granet de sorra. I per seguir creixent i sumant suports, enguany el també ex jugador del Barça José Mari Bakero, membre del Dream Team, ha volgut donar una empenta a la campanya; aquest dimarts ens va acompanyar per algunes botigues, reforçant amb la seva presència la campanya (i signant algunes samarretes -com la de la dependenta de La plana de Vic per al seu fill). Precisament aquesta cooperativa d’aliments gracienca s’afegeix enguany com a punt de recollida. Sigui com sigui, l’objectiu és millorar els resultats de l’any passat i poder ajudar encara més famílies. Per això, tant l’Associació Joves Gitanos com els comerciants de Travessera intensifiquem esforços per tal d’arribar a més gent. Com als anteriors anys, la crida es fa sobretot per aliments de primera necessitat i envasats, com ara llet, iogurts, oli, arròs, galetes o cereals. L’any passat vam aconseguir fer lots per a una vintena de famílies i vam poder ajudar-les no només al Nadal, sinó també els primers mesos de l’any, on també es fa dur per a les persones més vulnerables.

Fins al 14 de desembre els comerços participants (Euros Fitnes Perill, Escola de Flamenc Luzero Cardenas, Queviures M. Sancho, Bon Vivant Cafè, el forn alemany Brotzelt i Queviures i begudes Xavi Street del mercat de la Llibertat), a més dels comerços de l’associació de Travessera, tenen una caixa on es poden deixar els aliments. I l’últim dia, coincidint amb la jornada de comerç al carrer, l’Associació tornarà a muntar una carpa per donar el darrer impuls a la campanya. Perquè tothom té dret a un Nadal digne.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *