Els propietaris de les casetes d’Encarnació avisen l’Ajuntament que el contenciós està en marxa i que no avanci xifres d’expropiació

El regidor de Gràcia, Eloi Badia, va sorprendre dijous passat en l’audiència pública a l’hora de posar una primera data -abans de Nadal- com a límit de solució per al procés d’expropiació de les casetes d’Encarnació, en un moment que les negociacions entre l’Ajuntament i l’equip d’advocats d’Encarnación S.L. ja ha començat per abordar el futur que els propietaris mantenen com a projecte immobiliari i que el consistori projecta com a illa d’equipaments.

Però els propietaris de les casetes, en els últims dies de nou en el centre de la polèmica per l’obertura d’un mur que ha comportat un expedient sancionador per part de l’Ajuntament, han sortit aquesta setmana a refredar les expectatives d’acord immediat. El portaveu d’Encarnación Invest, Jordi Campalans, ha assegurat que el procés contenciós per denunciar l’Ajuntament per l’impediment d’execució de la llicència d’obres que havia de permetre aixecar una promoció de 28 habitatges i 42 places d’aparcament està “en marxa” i que és “molt realista” que la propietat el vugui tirar endavant. “Si tenim uns permisos, retirar-se no és una opció”, apunta.

Campalans, en conversa amb L’Independent, ha admès que el plantejament dels propietaris passa en tot cas per “ser positius” i intentar arribar a un acord amb l’administració en un conflicte que ara fa un any va esclatar socialment quan els veïns van impedir que les màquines culminessin l’enderroc dels dos casalots i l’alzina bicentenària que hi ha en la finca dels números 13, 15 i 17 del carrer Encarnació. No obstant això, Encarnación Invest no subscriu els càlculs d’expropiació que ha fet públics l’Ajuntament: primer al voltant dels 10 milions d’euros i després entre 4,69 i 4,92 milions d’euros, als quals caldrà afegir possiblement danys i perjudicis i costos judicials. “Ni l’Ajuntament ni nosaltres podem dir la xifra que volguem; no té sentit parlar de xifres”, afegeix Campalans.

El Districte de Gràcia, tal com va explicitar Badia també en l‘audiència pública, ha obert un expedient sancionador recentment a Encarnación Invest per l’episodi polèmic d’obertura d’un mur el passat 7 de novembre que va derivar en el despreniment d’una part de la façana de la finca que toca més a la cantonada amb el carrer Manrique de Lara. “Es va fer una avaluació prèvia però l’execució es va fer molt malament”, ha admès Campalans, que en qualsevol cas vincula aquesta última acció a la necessitat que Parcs i Jardins tingui una via d’entrada per fer mesuraments i neteja del solar. “Són les conseqüències de tenir una obra mig aturada”, ha dit. La propietat també ha anunciat que la neteja del solar, on encara hi ha peces d’amiant i fustes apilades des de fa un any, es farà en els pròxims dies, un cop el jutjat ha aixecat el precinte de manera temporal perquè els operaris accedeixin a la finca. La plataforma Salvem L’Alzina, per la seva banda, ha programat aquest dissabte un vermut i un dinar sota l’alzina, al carrer Manrique de Lara.