La piscina del parc de la Creueta del Coll acaba obres al Nadal

Societat

Lluny queda el Sant Joan de 2018, quan uns “problemes tècnics”, segons va apuntar l’Ajuntament en un primer moment, van obligar a ajornar sine die la popular activitat de bany a la piscina del parc de la Creueta del Coll. La temporada es va acabar anul·lant, i el mateix va passar amb la següent, la del 2019, per unes obres que han obligat a aixecar tot el vas del llac artificial en els últims mesos. Només el 2003, per uns despreniments de roques, i el 2004, per una rehabilitació integral, s’havia suspès l’activitat.

La reforma, que va tenir un procés d’anàlisi i diagnosi complex, fins al punt que es va haver de contactar amb els treballadors que el 2004 van fer l’última remodelació, van engegar la primavera de 2019 i ja estan a punt d’acabar-se amb la traducció tècnica prevista: si abans el llac de la Creueta es convertia en piscina durant uns mesos, ara la reforma s’ha traduït en una piscina que serà llac durant uns mesos. El projecte ha obligat a picar tot el vas i impermeabilitzar tota la base i dotar el dipòsit d’una nova pell que compleixi els estàndards de piscina.

El Parc de la Creueta del Coll, per paliar els maldecaps de les obres, ha fet alguns arranjaments afegits amb l’ampliació de l’enllumenat que es va fer aquesta primavera i noves obres de manteniment i actuacions sobre l’espai verd aquest estiu, però sobretot amb una programació d’activitats infantils i concerts de petit format que van ajudar a fer més suportable el tancament per segon any consecutiu de la piscina.

Aquest dilluns el Districte ha anunciat la data d’aquest Nadal com la bona per a la finalització de les obres de la piscina en el capítol de preus públics previstos per al 2020. En el cas de l’activitat de bany al parc de la Creueta del Coll, els preus es mantindran als que ja hi havia fa dos anys, en una certa compensació al perjudici que hagin sofert els veïns i usuaris en general de l’espai.