Lluís de Arquer: “M’agradaria que The Frog saltés per tot el món”

per Clara Darder

Provinent d’una família d’artistes, als 7 anys ja improvisava amb el piano. Fa concerts a ElTeatreMésPetit, a Encarnació, l’antiga Casa dels músics que va reconvertir el 1998. Lluís de Arquer també és l’inventor de The Frog, un suport per al casc, invent amb què ha guanyat premis i amb què vol arribar a tot el món.

Què és the Frog?
The Frog és l’únic suport portàtil de cascos del món. Cansat de veure’ls rodar i fer-se malbé vaig decidir compaginar la música amb un invent que solucionés el problema.

I com et vas inspirar?
Vaig inspirar-me en el teorema d’Euclides, amb el que només calen tres punts per estabilitzar un objecte en un superfície plana.

Com és que li vas posar aquest nom?
Perquè estèticament em recordava al peu d’una granota, i per la similitud en la seva qualitat d’adhesió. Però les granotes tenen quatre dits, i buscant vaig trobar-ne una a Brasil, la Brachycephalus Tridactylus, pertany a un gènere d’amfibis anurs endèmics que és va descobrir al 2007, i que em va permetre justificar el nom. La Tridactylus té tres dits en comptes de quatre, sent l’única granota al món amb aquestes característiques.

Heu rebut el premi Awards l’any 2018.
Sí, molt content, ens van donar segon premi en la categoria de facilitat d’ús i utilitat. Aquests premis reconeixen l’excel·lència en el disseny a nivell mundial i aquest any a més, hem sigut finalistes als premis Talent de Barcelona.

Com va començar tot?
Vaig tenir la idea en aquest sofà (riu), la primera granota la vaig fer amb tres trossos de plastilina. Després la vaig fer amb silicona, però aquest material no admet adhesius i després de moltes proves vaig trobar el metacrilat, que és el producte final del The Frog.

I després de set anys…
Podem dir que tenim dos models, la granota que s’enganxa al casc, Sticker, i la de butxaca, Pocket. He creat el de butxaca per què hi ha gent que no li agrada portar-lo enganxat.

I què diuen les cases de cascos de The Frog?
Algunes no en volen saber res perquè allarga la vida del casc. Els fabricants ens diuen que els hi espatllem el negoci (riu). Però jo crec en The Frog. Com a motorista ho necessites i és un rotllo no poder deixar el casc en lloc.

Quin futur li desitges a The Frog?
Que salti per tot el món. Ara li he venut el 20% a un soci que creu en el producte i m’ajudarà molt.

Et sabria greu ser més conegut per The Frog que per la música?
Gens. Són dos mons diferents. La música és la connexió emocional intangible amb la gent, i la granota m’ha donat la possibilitat d’expressar-me, compartint una petita comoditat amb els demés.

I ElTeatreMésPetit?
Fem concerts de piano des de 1998, són concerts de petit format, per a 40 persones. Porto més de 700 espectacles, Solo Piano i No solo piano, cada dissabte al vespre.

Tens crítiques boníssimes de la teva obra, 600 persones valoren el Teatre Més Petit a Atrápalo.
Vaig tenir la sort de poder reutilitzar el teatret de l’antiga Casa dels músics, destinat a les audicions d’alumnes i convertir-lo en teatre l’any 1998 juntament amb el musicòleg Roger Alier, i la veritat és que és un espai en el que la connexió amb el públic és molt pura.

, ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *