El Park Güell estrena un camí de biodiversitat amb menjadores per a ocells

El Park Güell segueix fent passes cap a la normalització com a espai de ciutat més enllà de l’allau turístic i aquesta setmana ha anunciat a través dels seu butlletí intern l’estrena del projecte de camí de biodiversitat, després de l’acord que ha tancat amb la Societat Espanyola d’Ornitologia (Seo-Birdlife), entitat especialitzada en l’estudi i conservació de les aus i la natura, i que implica una vintena d’espais de Barcelona, entre els quals també a Gràcia hi ha l’Aula Turull. El projecte també es fa a Madrid.

L’anomenat camí de la biodiversitat, segons explica Jordi Prieto, portaveu de Seo-Birdlife, preveu la instal·lació de menjadores per a ocells en diferents espais com el Park Güell, el parc de Cervantes o la muntanya de Montjuïc, a més d’escoles i horts urbans repartits per tota la ciutat. “L’objectiu és analitzar si la col·locació d’aquestes menjadores reverteixen en una millora de la biodiversitat dels espais”, apunta Prieto. A nivell d’infraestructura, el projecte reaprofita dipòsits no reciclables que s’ompliran de llavors i fruits secs. Al Park Güell hi haurà dues unitats, previstes d’instal·lar de manera immediata, i a l’Aula Turull una, ja de cara al mes de febrer.

Els resultats del nou projecte, no obstant això, no seran constatables fins a l’època de cria de les aus, a la primavera, on l’entitat farà una sèrie de censos per comprovar si la facilitació del menjar ha permès o no que les aus, principalment pardals en aquesta zona, hi arribin en millors condicions físiques.

D’altra banda, la febrada de canvis administratius en llocs de responsabilitat al districte (gerent, cap de serveis a les persones, Guàrdia Urbana…) també ha arribat a la direcció de Conservació del Park Güell. La seva responsable en els últims anys, Anna Bernal, ha acceptat una nova responsabilitat a Parcs i Jardins a la Dreta de l’Eixample. El seu relleu, també afectat pels canvis interns a Espais Verds i Biodiversitat, recaurà en Josep Manuel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *