XX anys de BdT’s

per Conxa Garcia

La xarxa dels Bancs del Temps va tancar la commemoració dels seus XX anys d’existència el novembre passat al Caixa Fòrum de Barcelona. Recordem que el primer BdT a l’Estat va ser a la nostra ciutat. El de Gràcia el 2004. S’hi va fer una jornada especial de reflexió i diàleg, amb una taula rodona sobre l’experiència al sud d’Europa i la presentació de l’Associació Iberoamericana. Hi participaren BdT’s d’Itàlia i Portugal, països amb què s’inicià el projecte, dins d’un programa europeu. Els BdT’s són una xarxa d’intercanvi de serveis, habilitats, coneixements i relacions entre persones que prenen l’hora de temps com a unitat de valor i de canvi. Fomenten la cohesió social, la confiança, l’amistat, la solidaritat i el bon tracte entre les persones que se’n fan sòcies i en posen a l’abast serveis i possibilitats: intercanvi de sabers, aficions, suport a tasques de la vida diària, acompanyament de persones… Són una eina d’inclusió social pels nouvinguts, potencien l’intercanvi intergeneracional i milloren la conciliació de la vida personal, familiar i laboral en condicions d’igualtat entre homes i dones. La xarxa de BdT’s coordinada per l’As. Salut i Família ofereix assessorament i formació per a la posta en marxa i la sostenibilitat dels BdT’s.

,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *